Cart 0

STEN OG FARVER I VORES UNIKKE HÅNDLAVEDE SMYKKER

Som du kan læse her, får det romerske glas sit smukke udseende takket være patinaen efter 2000 år i jorden. Kombinationen af det blå, grønne og perlemorsagtige spil i romersk glas og andre smykkestene udgør tit en smuk harmoni.

Derfor anvender vi ikke kun glas i vores håndlavede smykker men også andre smykkesten. Det betyder, at du vil kunne finde smykker med smykkesten som f.eks. granat, kyanit, sort drusy, grøn peridot, røgkvartz, opal og perler i kombination med det blå-grønne romerske glas.

Hvis du – som mange andre – tillægger sten og farver særlige betydninger, kan du læse lidt mere om dette i det følgende.

SMYKKESTEN OG FARVERS BETYDNING

Vores unikke smykker med romersk glas har et strålende farvespil i blå, grønne og perlemors-agtige nuancer. Farvespillet vil variere fra smykke til smykke, da ingen af de romerske glasfragmenter er ens, og patinaen har udviklet sig forskelligt i løbet af de mange år i jorden.

BLÅ FARVE I SMYKKER

Den blå farve er karakteristisk for alle vores smykker. Blå repræsenterer både himlen og havet, og er forbundet med åbne rum, frihed, intuition, fantasi og inspiration. Generelt siger man, at den blå farve giver en følelse af fred, ro, harmoni og selvtillid. Af positive energier giver den bl.a. spiritualitet, kærlighed og forståelse. Blå smykkesten menes at hjælpe med at skabe ro og afslapning samt åbne for følsomhed og inspirere strømmen af kommunikation fra hjertet.

I det gamle Rom bar offentlige ansatte blåt tøj. Den dag i dag ser vi, at uniformer ofte er blå, som kan være et udtryk for, at blå også repræsenterer betydninger af tillid, loyalitet, oprigtighed, visdom, stabilitet og intelligens. Mange brude følger traditionen med at bære noget blåt på bryllupsdagen, fordi den blå farve også står for kærlighed.

BLÅ AGAT SMYKKESTEN

Agat er en halvædelsten og anvendes typisk som smykkesten, eller til udskæring af gemmer (Gemmer (lat. gemma ædelsten) kaldes med et fra oldtiden nedarvet navn smukke stene, som er indfattede i fingerringe eller andre smykker) og kaméer (fra italiensk “cameo”) – en metode til udskæring af genstande som indgraverede ædelsten, smykker eller beholdere. Det indeholder stort set altid et reliefbillede.)

Det siges, at blå Agat smykkesten repræsenterer de åndelige aspekter af vores liv. Særligt, fordi at blå betragtes som den største helbredende kraft i verden. Blå er farven for renhed, og dem der bærer stenen kan opleve en følelse af ro, fred og skønhed.

Blå Agat er således en sten, som beskytter og giver styrke og som giver mod og handlekraft til at overvinde usikkerheden. Tillægsord til denne sten er “Selvtillid, Styrke, Intelligens, Handlekraft”.

DRUSY / DRUZY SMYKKESTEN

I geologien refererer ”Druse” (bedre kendt som Drusy eller Druzy) til en coating af fine bittesmå krystaller på en klippes brudflade. Drusy er dermed naturligt dannede bittesmå krystaller med et udseende, der kan minde om sukker. De findes i flere farver, i vores unikke smykker har vi valgt sorte og blå. De små krystaller har et særligt look og glitrer, når de fanger solens og lysets stråler.

På grund af det mousserende og ”glitrende” udseende bruges Druse ofte i smykkefremstilling. Både den glitrende effekt af de små krystaller og basis mineralets farve er faktorer, når smykkedesignere vælger Druse smykkestenen i deres kreationer. Almindelige farver er hvid, gul, brun, rød og orange. Druzy er fremragende til vedhæng, hvad enten det er øreringe eller halskæder.

Et eksempel på hvordan vores smykkedesignere bruger den blå druzy smykkesten i vores smykker, er i dette par flotte øreringe med blå druzy agat sten og romersk glas.

GRØNNE SMYKKESTEN

Den grønne farve siges at give stærke følelser af venlighed, generøsitet, loyalitet og intelligens. Den kan heale og tilføre positive energier som sundhed, held og lykke, velstand, vitalitet, fornyelse, energi, gavmildhed, friskhed og frugtbarhed.

Peridot smykkestenen har en meget flot og klar grøn farve. Periodot har en meget lang historie. I antikke papyrus beskrives det, hvordan de gamle ægyptere udvandt disse sten så tidligt som 1500 f.Kr.. Den vigtigste kilde til peridotsten i den antikke verden var Topazo Island (eller St. Johns Island, som øen hedder nu) i den egyptiske Røde Hav. Peridot er selvfølgelig derfor Ægyptens nationalsten og de gamle ægyptere omtalte materialet om “Solens Perle”. Et smykke med grøn smykkesten kunne være disse øreringe med grøn peridot sten.

I middelalderen bragte europæerne via korstogene den grønne peridot sten til Europa. Med dette nye smukke materiale kunne de dekorere kirker og smykke præstekåber. Peridot er fødselsstenen for august måned. Det er også den sten som gives, for at fejre det 16. år af ægteskabet.

RØD GRANAT SMYKKESTEN

Navnet ”granat” hentyder til ligheden med det orientalske granatæbles røde frugtkerner og er afledt af det latinske ord “granatus”, som betyder ”kornlignende”. Granater kendes ved at hjælpe os til at fokusere på det positive og se lyset i mørket. Den røde granat øger vor produktivitet, kreativitet, viljefasthed, styrke, stolthed og succes. Elsker du også røde smykkesten er disse øreringe med rød granat smykkesten måske noget for dig.

BLÅ KYANIT / CYANIT SMYKKESTEN

Den blå kyanitsten ligner en safir, men er et mineral, som dannes dybt nede i jorden under et stort tryk og høje temperaturer. Stenens navn er afledt af det antikt græske κύανος, (Kyanos), hvilket kan oversættes til “mørke blå” eller ”mørkeblå emalje”.

Kyanitten er en mild sten, der giver ro og mildhed samt fjerner vrede og frustrationer. Ovenfor kan du læse mere om farven blå og dens betydninger.

Et eksempel på hvordan vores smykkedesignere bruger den blå kyanit smykkesten i vores smykker, er i denne flotte halskæde med romersk glas, kyanit og sort drusy sten.

OPAL SMYKKESTEN

Opaler er smykkesten, som glimter på grund af små hulrum i overfladen. Særligt karakteristisk for opaler er netop det flotte farvespil i alle regnbuens farver, som skifter og forandres, når opalen vendes og drejes i lyset. Det siges, at Opaler åbner for indsigt og accept af overfladens verden og illusion. Opalstenen siges at give os forståelse, så vi kan nå dybere i sjælen. Er du, som os, også forelsket i opalstenen, så lige denne her ring!: Unika sølvring med opalsten, blå kvarts og romersk glas 🙂

PERLER OG PERLEMOR

Perler og perlemor siges at give forståelse for de sande værdier som kærlige følelser, tanker og handlinger. De giver os renhed, klarhed og orden. Perlen i sig selv kan ses som symbol på vores udvikling og kamp for at forenes med og forstå vores eget indre. Hvordan perlen naturligt udvikler sig, viser os, at det er muligt at opnå perlens skønhed både udvendigt og indvendigt.

Mange af vores kunder bemærker, at der er en stor lighed mellem de små romerske glasfragmenter og udseendet i perlemor. Dette kan du selv bedømme, når du ser denne flotte halskæde med hvid perle og små fragmenter af det romerske glas, som får et perlemors-agtigt udseende.

RØGKVARTS

Røgkvarts menes at være en god renselses-sten. Røgkvarts er en grålig, gennemsigtig udgave af quarts-stenen. Der kan være god variation i udseendet, da stenen spænder i klarhed fra næsten fuldstændig gennemsigtighed til en brun-grå krystal, der næsten er uigennemsigtig. Røgkvarts hjælper dig med at grounde dig selv, da den forbinder os med jorden og hjælper os med at komme tilbage til virkeligheden.

Vores smykkedesignere har sat et par røgkvarts smykkesten i bunden på disse flotte øreringe her.

TURKIS SMYKKESTEN

Turkis er et blå- til grøntfarvet fosfatmineral. Turkis er sjældent, og finere forekomster er dyrebare. Mineralets unikke farvetone har gennem flere tusinde år gjort det til et skattet materiale til smykker og dekorative indlæg.

Ordet «turkis» er gammelt og kommer fra fransk “pierre turquoise”, dvs.”tyrkisk sten”, hvilket bygger på en misforståelse, for turkis forekommer naturligt i Iran og Afghanistan, hvor den kaldes «firuze».

Nogle kalder Turkis smykkestenen for “Mesterhealeren” eller “Sundhedsstenen”, da stenen tiltænkes at kunne hjælpe på fysiske sygdomme. Stenen vil fremme bærerens sundhed, fred og indre ro, samt styrke kommunikation, kreativitet, lykke og kærlighed.

Den karakteristiske blå farve i vores smykker

Halskæde med runde ringe

Øreringe med grøn peridot smykkesten

sølv øreringe med sten

Rød granat smykkesten og romersk glas

Rød granat øreringe

Halskæde med hvid perle og romersk glas

Perle glas halskæde dråbeformet