Romerske glas-smykker i museumsbutikken på Hempel Glasmuseum

Romerske glas-smykker i museumsbutikken på Hempel Glasmuseum

I april 2022 indgik vi et samarbejde med Hempel Glasmuseum, som er et fantastisk museum, der huser Nordeuropas største private glassamling med alt fra oldtidsglas til moderne glaskunst. I Hempels samling findes glas fra både Ægypten og Mellemøsten, herunder Romerriget, hvor glaskunsten blomstrede.

 Romersk glas på Hempels Glasmuseum i Odsherred, Danmark

Antikt glas i Odsherred - Hempel Glasmuseum

Smykker fra Niibuhr Jewelry kan ses, prøves og købes i museumsbutikken, som – udover vores flotte smykker - tilbyder et stort og varieret udvalg af moderne glasdesign,  glasperler, andre smykker, bøger, plakater, kort, keramik o.a. Der er gratis adgang til butikken.

Romerske glassmykker fra Niibuhr Jewelry på Hempel museum i Odsherred

Antikke smykker i Odsherred

 Link til Hempel Glasmuseum´s museumsbutik

Link til Niibuhr Jewelry´s webshop

Særudstilling: NOVUM VITRUM – et romersk ekko

Vi kan anbefale et besøg på museet hvor der i sommeren 2022 er en særudstilling med glaskunstneren Morten Klitgaard, som fascineres og inspireres af oldtidsglassets patina i overflader og farver.

Udstillingen viser en serie glasværker i dialog med udvalgte oldtidsglas fra Hempels Glassamling.

Glaskunstner Morten Klitgaard

Morten Klitgaards glasværker ” (..) kombinerer det tilbageskuende med det fremadskuende og fascinerer ved en naturlig skønhed og overraskende tilstedeværelse”.

Morten Klitgaard glas art in museum

Hempels Glasmuseums' historie

Hempel Glasmuseum blev grundlagt i 1964 af J.C. Hempel, en succesrig forretningsmand med stor passion for glaskunst. På sine mange rejser i udlandet indsamlede han mange sjældne og antikke glas, som med tiden blev til Nordeuropas største private glassamling.

Hempel Glasmuseum Odsherred

I begyndelsen af 1960’erne fik Hempel idéen om at etablere et glasmuseum, så han kunne dele sin flotte samling af historiske glas med offentligheden. Det var Hempels drøm, at stedet skulle blive et kulturhus, der kunne danne rammerne for kunstudstillinger, kulturelle aktiviteter og skabe liv i Odsherred.

Glas fra romersk oldtid på Hempels Glasmuseum i Odsherred, Danmark

Tilbage til toppen