Section

Håndlavede unikke smykker

Alle vores smykker er håndlavede af smykkedesignere og smykkehåndværkere, som alle er certificerede og specialiserede i, at arbejde med det 2000 år historiske romerske glas, som du kan læse mere om her.

Ønsker du at vide mere om materialerne i vores smykker kan du læse mere på denne side, eller her hvis du er nysgerrig på vores smykkestenene og deres farver, som er brugt i nogle af smykkerne.

Smykkehåndværk og teknikker

Hvert smykke med romersk glas fra Niibuhr Jewelry er et unikt lille stykke historie – skabt af naturen og menneskehænder i smuk kombination.

Smykkeproduktionen foregår i hånden på vores fire familiedrevne smykkeværksteder. Her på siden er de inddelt i kollektioner: Mosaic, Stellar Blue, Juventas og Salacia. Alle smykkeværkstederne har sine egne, dedikerede smykkedesignere ansat, som alle er uddannede i at arbejde med det særlige 2000 år gamle romerske glas.

I arbejdet med metallerne og det historiske romerske glas anvendes forskellige teknikker. Nogle smykker får deres unikke rustikke look ved, at der “hamres” på sterlingsølvrammer, så man tydeligt ser mærkerne i smykket. Andre smykker har en mere glat finish. Uanset om du foretrækker det ene eller det andet design, så kan du være sikker på, at dit smykke har været i hænderne på fagfolk alene.

Designstil og udtryk I smykkerne

Da vi tilbyder historiske smykker til kvinder, spænder designstilen i vores håndlavede smykker over en bred vifte af udtryk, former og detaljer – lige fra en eksotisk boheme og vintage stil til det mere enkle og klassiske udtryk.

Da alle smykker er forarbejdet i hånden, og hvert stykke romersk glas er unikt, vil hvert enkelt smykke også være et unika. Du kan vide dig helt sikker på, at der ikke er nogen, som har et smykke helt som dit. Omvendt betyder det samtidig, at vi ikke kan love, at dit smykke vil være 100% præcist, som det billede, du har set, da du bestilte.

Du kan se vores forskellige udvalg inden for håndlavede øreringe, halskæder, ringe og armbånd – og uanset hvad du vælger, kan du være sikker på, at det håndlavede smykke du modtager, er smukt, unikt og historisk!

UNIKKE SMYKKER – VORES ER VIRKELIG UNIKA!

Når vi siger unikke smykker, så mener vi det virkelig. Fordi hvert enkelt smykke er håndlavet med fragmenter og dele af romersk glas, som alle er forskellige, så vil du aldrig finde to helt ens smykker i Niibuhr Jewelry’s kollektioner. Det betyder, at du så kan glæde dig over, at ingen andre har et smykke, der er helt som dit.

Sådan passer du godt på dit unikke smykke med romersk glas

Naturen har passet godt på det romerske glas mens det har ligget 2000 år gemt under jorden. Ligeledes har smykkemagerne på vores to små værksteder været forsigtige og omhyggelige, da dit unikke smykke blev fremstillet og det romerske glas blev sat i smykket. Nu er det din tur til at glæde dig over smykket og tage vare på det antikke romerske glas.

Håndlavede unikke smykker fra Niibuhr Jewelry, der er lavet med romersk glas, bør behandles på samme måde, som alle andre fine smykker. Sølvrammer kan nemt – dog forsigtigt – rengøres med almindelige rensemidler til smykker, hvis du finder det nødvendigt.

Når du bruger dine unikke smykker med romersk glas, er det vigtigt, at du er opmærksom på, at glasset og fragmenterne kan risikere at gå i stykker ved slag og stød. Ligeledes vil vand i høj grad påvirke smykkets levetid, da det kan risikere at skade den naturlige patina. Derfor må du ikke bade med dine håndlavede smykker på, og at du tager dine ringe af i forbindelse med håndvask, rengøring, opvask og lignende.

Tænk på smykkerne som et stykke antikt oldtidshistorie, som skal behandles forsigtigt og nænsomt. På den måde kan du glæde dig over dine unikke smykker med romersk glas og farvespillet i dem i lang tid!

Indpakning og levering af dit håndlavede smykke

Hvad end du er på udkig efter håndlavede unikke smykker til dig selv, til en, du har kær, til en særlig lejlighed eller hvad til hverdag – så har vi her på siden et stort udvalg inden for øreringe, halskæder, ringe og armbånd. Og vi tilbyder fri fragt og 14 dages fuld returret. Det betyder, at du kan købe smykkerne online og prøve dem derhjemme i ro og mag. På den måde er du sikker på, at smykkerne matcher netop din personlige stil.

Alle unikke smykker med romersk glas fra Niibuhr Jewelry får du leveret i en fin blå smykkeæske. Smykkeæskens blå farve matcher på smukkeste vis de blå farver i glasset. På æsken er vores logo påtrykt med gyldent tryk sammen med “Made by history”.

Smykkeæsken sikrer, at smykket ligger godt beskyttet indtil det lander i hænderne på dig eller den, som skal have det i gave. Med alle vores smykker følger desuden et certifikat, som garanterer for ægtheden af det romerske glas. 

Materialer til de unikke håndlavede smykker

Det ganske unikke ved smykkerne fra Niibuhr Jewelry er det antikke romerske glas. Glasset har ligget begravet i jord eller sand i 2000 år, førend det er blev fundet og udgravet. Herefter er glasset nænsomt behandlet og isat vores håndlavedesmykker. Grundet dets tid i jorden, har glasset opnået en smuk blå og grøn patina.

Kombinationen af det blå, grønne og perlemorsagtige spil i romersk glas og andre smykkestene udgør tit en smuk harmoni. Derfor anvender vi ikke kun glas i vores håndlavede smykker men også andre smykkesten. Det betyder, at du vil kunne finde smykker med smykkesten som f.eks. granat, kyanit, sort drusy, grøn peridot, røgkvartz, opal og perler i kombination med det blå-grønne romerske glas. Hvis du – som mange andre – tillægger sten og farver særlige betydninger, eller blot vil læse mere om smykkestenene, kan du læse mere om dette på vores blog

Romersk glas I ramme af 925 sterlingsølv

Vi bruger 925 sterlingsølv i næsten alle sølvrammer. Vi har få smykker med messingrammer forgyldt med 18 karat guld.

Til nogle smykker anvendes mange og og ganske små fragmenter af glas. Disse glasfragmenter påsættes smykket et efter et til et samlet udtryk med et smukt farvespil. De mange forskellige fragmenter giver et næsten mosaikagtigt look i smykkerne, som er virkelig flot! Til andre smykker er det større stykker glas, der er isat smykket. Her er glasset med forsigtighed behandlet og skåret til, så det passer ind i sølvrammen.

Det fremgår i øvrigt altid af produktbeskrivelsen på det enkelte produkt, så du aldrig vil være i tvivl om, hvad du køber. Du kan se resultatet af de forskellige materialer under vores kollektioner af øreringe, halskæder, ringe og armbånd.

Halskæde med hvid perle og romersk glas

Den karakteristiske blå farve I vores smykker

Rød granat smykkesten og romersk glas

Øreringe med grøn peridot smykkesten

Certifikat – din garanti for ægte romersk glas

Hos Niibuhr Jewelry er vi klar over, at nogle måske kan tvivle på såvel ægtheden som dateringen af det romerske glas. Vi ved, at nogle kan være tvivle på ægtheden og dateringen af det romerske glas, som vi anvender i fremstillingen af vores smykker. For os er vores troværdighed af stor vigtighed. Vi vil stå inde for, at du altid og helt sikkert får et unikt smykke, som er håndlavet og med et stykke af historien fra Romerriget i form af ægte romersk glas.

Derfor har vi naturligvis certifikat på, at det romerske glas, som indkøbes til vores unikke smykker, er ægte og hvad det giver sig ud for. Vores certifikat for ægthed kan ses af billedet til højre.

Vi indkøber udelukkende glasstykker og glasfragmenter til vores smykkeproduktion gennem en statsautoriseret og certificeret antikvitetsforhandler. På denne måde sikrer vi fuld kontrol med hvert enkelt stykke romersk glas, som indkøbes, og derfor følger der altid et officielt certifikat med hvert smykke vi sælger, uanset om det er øreringe, halskæder, ringe eller armbånd.

Hvordan kan man vide, at det er romersk glas?

Al den romerske glas, som anvendes til vores smykker, er fundet og opgravet i Israel, hvor det har ligget begravet i oxidrig jord eller sand i 2000 år. Både fund af romerske glasstykker og glasfragmenter, som anvendes i smykkeproduktionen, kan dateres. Det er muligt, fordi glasset har en anden sammensætning og er lettere i vægt sammenlignet med glas fra andre perioder.

Derudover udvikler patinaen på det romerske glas sig ganske anderledes. Det skyldes, at glas fra Romerriget blandt andet har et lavere indhold af bly end det er tilfældet med glas fra andre tidsperioder, hvorfor det er muligt at skelne glasstykkerne fra hinanden.

Tilbage til toppen