Indlæg

RØG KVARTS

RØG KVARTS
Røg Kvarts er en af de skønne varianter af Kvarts, som bliver brugt i nogle af vores smykker. I dette indlæg kan du læse, hvordan stenen får sin unikke farve og hvilken betydning, den bliver tillagt i dag.
Læs mere »

TURKIS STEN

TURKIS STEN
Turkis sten er en af de ældste ædelstene vi kender og har har være brugt siden det gamle Egypten for mere end 5000 år siden! I dette indlæg kan du læse hvor den kan findes samt en forklaring på den unikke, turkise farve.
Læs mere »

PERLER OG PERLEMOR

PERLER OG PERLEMOR
Har du undret dig over, hvordan perler bliver skabt, inden de ender i yndige smykker? I dette indlæg kan du læse, hvordan (og hvorfor) perler bliver skabt og lidt om betydningen af perler- og perlemor.
Læs mere »

OPAL STEN

OPAL STEN
Opal stenen er en af de helt smukke smykkesten, der kommer i et utal af farver. I dette indlæg kan du læse om det unikke farvespil, som Opal stenen tilbyder og som også er grunden til, at den gør sig så smukt i smykker!
Læs mere »

BLÅ KYANIT

BLÅ KYANIT
Vores romersk glas smykker bliver somme tider sat sammen med skønne smykkesten. I dette indlæg kan du læse om den blå smykkesten Kyanit, men også om farven blå, som findes i størstedelen af vores smykker og betydningen af denne.
Læs mere »

PERIDOTER

PERIDOTER
Den grønne smykkesten har en imponerende historie og pryder nogle af vores smykker sammen med det antikke romerske glas. Du kan læse om den grønne Peridot smykkesten og farvens betydning i dette indlæg.
Læs mere »

DRUZY STEN

DRUZY STEN

Druzy er en betegnelse af en formation af fine, bittesmå krystaller, dannet indeni- eller på overfladen af en sten. Læs hvor man kan finde Druzy og hvordan krystallerne bliver udvalgt og brugt i vores unikke smykker.

 

Læs mere »

RØD GRANAT

RØD GRANAT
Rød Granat har været benyttet i smykkeproduktion siden det antikke Egypten - og det forstår man godt! I dette indlæg kan du læse, hvorfor Rød Granat hedder som den gør, historien og betydningen af den røde smykkesten og ikke mindst se vores smykker, der akkompagneres af smykkestenen.
Læs mere »

BLÅ AGAT STEN

BLÅ AGAT STEN

Vi anvender ikke kun glas i vores håndlavede smykker. Du vil også kunne finde smykker med smykkesten i kombination med det blå-grønne romerske glas. Mange tillægger sten og farver særlige betydninger. Du kan læse om den blå Agat smykkesten i dette indlæg. 

Læs mere »

BUDVA MUSEUM – ROMERSK GLAS

BUDVA MUSEUM – ROMERSK GLAS

Når jeg er ude at rejse, skal jeg selvfølgelig besøge en masse museer og se den spændende historie, der er tilknyttet de respektive steder. I dette indlæg kan du læse om museet i Budva, Montenegro, som jeg har besøgt op til flere gange og som huser en større samling romersk glas.

Læs mere »