Cart 0

Romerriget og det romerske glas

Har du besøgt Rom, er du nok blevet betaget af arkitektur og bygningsværker, af stemningen og maden – og ikke mindst af historiens vingesus. Det er ikke uden grund, at vi føler os imponerede, når vi er i Rom!

For romerriget var et af de største imperier i historien med en territorial udstrækning, som strakte sig over både Europa, Nordafrika og Mellemøsten. Romerriget er kendt for, at have opbygget en storslået civilisation, som især er kendt for sine bygninger, kunst og teknologiske resultater – og ikke mindst, for produktionen af glas.

I slutningen af det første århundrede f.Kr., skabte glasmagerne et revolutionerende gennembrud i den måde, som glasset tidligere var blevet lavet på. De opdagede, at glas kunne oppustes for enden af et hult rør. Denne tekniske præstation gjorde, at produktion af glasbeholdere blev meget hurtigere og nemmere, og dermed blev glas en billigere vare som nåede ud til en langt bredere befolkning.

Colosseum i Rom, Italien
Colosseum i Rom, Italien

Den romerske forbindelse til Danmark

Romerrigets geografiske og politiske ekspansion under 2. og 1. århundrede f.Kr. medførte en udvidelse af handelen, ikke mindst nordpå til de nordiske lande. Under det første århundrede f.Kr., spredtes bl.a. glasfremstillingen fra det østlige Middelhav mod Vest- og Nordeuropa, faktisk helt op til Danmark.

Du kan læse mere om glasfremstillingen og det romerske glas i Danmark her.

Se vores video her på siden som kort viser forbindelsen mellem det romerske glas og vores smykker.

Læs mere her om os eller skynd dig videre og se nogle af vores utroligt flotte og specielle halskæder, øreringe eller ringe.

Kort over det romerske rige
Kort over det romerske rige