BLÅ AGAT STEN

BLÅ AGAT STEN

HVOR KOMMER AGAT FRA?

Agat sten er en halvædelsten, som fik sit navn eftersom den fandtes i store mængder i floden "Achates" - det der i dag er kendt som Dirillo floden - ved byen "Acate" på Sicilien. Agat har været benyttet helt tilbage i det gamle Egypten, hvor stenen blev brugt blandt andet i produktion af ringe og beholdere.

Agat dannes i hulrum i sten og er ofte lidt porøs. Porøsiteten i Agat stenen gør det muligt at indfarve den. Afhængigt af indfarvningsmetoden danner Agat stenen blålige, grønlige eller i nogle tilfælde gullige farver. Hos Niibuhr har vi benyttet os af den smukke blå Agat, men uanset farve er Agat sten en helt unik halvædelsten, der gør sig meget smukt i alle smykker.

Agat sten

 BLÅ AGAT BETYDNING

Har blå agat betydning? Det siges, at blå Agat sten repræsenterer de åndelige aspekter af vores liv. Farven blå betragtes som den største helbredende kraft i verden. Det er farven for renhed og bidrager med en følelse af ro, fred og skønhed til dem, der skulle bære Agat stenen; så hvorfor ikke bære den på sig i et yndigt smykke?

Se hvordan blå agat sten bliver brugt sammen med romersk glas i en af vores halskæder her.

 

Tilbage til toppen