RØD GRANAT

RØD GRANAT

HVAD ER GRANAT

Granat er en fælles betegnelse for en større gruppe af nært beslægtede mineraler. Granat kan findes i rigtig mange farver, hvoraf grøn og rød som oftest bliver brugt i smykkeverdenen. Hos Niibuhr har vi benyttet os af den intense Røde Granat, når de romerske glas smykker skal akkompagneres af en iøjenfaldende rød smykkesten. 

DEN RØDE GRANAT

Det er ikke et tilfælde, at den røde smykkesten har et navn med stor lighed til den specielle røde frugt, vi kender som granatæblet.  "Granat" er afledt af det latinske ord “granatus”, som betyder ”kornlignende”. I sin rå krystalliserede form, er Rød Granat nemlig meget lig i udseende med de fine kærner fra granatæblet.

rod granat

 

Rød Granat har en lang historie og har været anvendt bredt i smykkeproduktion helt tilbage i antikkens Egypten, Rom og Grækenland. Nogle fortællinger beretter tilmed, at Noah brugte den skinnende, røde smykkesten i lanterner, for bedre  at finde vej gennem syndfloden.

DEN RØDE SMYKKESTENS BETYDNING

Mange tillægger sten og farver en særlig betydning. Rød Granat er kendt for at hjælpe os til at fokusere på det positive og se lyset i mørket. Rød Granat øger vores produktivitet, kreativitet, viljefasthed, styrke, stolthed og succes: En ægte power sten!

Hvis du er blevet forelsket i den røde smykkesten, kan du tage et kig på noge af vores smykker, hvor vi bruger Rød Granat i kombination med det skønneste antikke romerske glas her.

rod granat smykker

 

Tilbage til toppen