BUDVA MUSEUM – ROMERSK GLAS

BUDVA MUSEUM – ROMERSK GLAS

BUDVA MUSEUM

At gå på museum er en af mine helt store passioner! Når jeg er ude at rejse, så skal jeg selvfølgelig besøge en masse museer og se den spændende historie, der er tilknyttet de respektive steder.

Jeg har flere gange besøgt Montenegro og kystbyen Budva, som har et spændende museum – ikke mindst i relation til en større samling romersk glas.

Det arkæologiske og etnografiske museum viser Budvas gamle og imponerende historie – som går helt tilbage til 500 f.Kr.. Museet har mere end fire etager med forskellige udstillinger. Der er en imponerende samling af græske og romerske smykker, keramik, mosaikker og glasvarer. Af størst betydning er der fundet genstande, som tilhører den ældre hellenistiske periode (fra 4. til 1. århundrede f.Kr.), og den romerske periode (fra 1. og 2. århundrede e.Kr.).

Budva by

ARKÆOLOGISKE FUND I BUDVA

Da ​​hotellet “Avala” blev bygget fra 1936-1938 blev flere grave fra den hellenistiske og romerske periode opdaget. Gravene indeholdt mange værdifulde arkæologiske fund – især guld- og sølvsmykker, forskellige kar, glas, keramik og våben.

I 1979 blev et stort område ramt af et jordskælv, der ødelagde mange kulturmonumenter. Budva og mange andre byer ved Adriaterhavet blev hårdt ramt. En meget tragisk begivenhed, som dog skulle vise sig at være værdifuld på andre områder. For jordskælvet gjorde, at mange exceptionelle og værdifulde artefakter blev fundet under murbrokker og ødelagte bygninger, og i alt resulterede det i hele 4.000 antikke fund!

Se mere om de mange romerske glasfund på Budva Museum her.

 

romersk glas budva museum

 

Skal du besøge Budva en dag og er du interesseret i historie og arkæologi, kan jeg kun anbefale dig at besøge museet 🙂 

Du læse videre om, hvordan vi bruger udvalgte glasfragmenter af romersk glas i produktionen af vores smykker her

Tilbage til toppen