BLÅ KYANIT

BLÅ KYANIT

KYANIT SMYKKESTEN

Den blå Kyanit sten ligner en safir, men er et mineral, som dannes dybt nede i jorden under et stort tryk og høje temperaturer. Navnet på den blå smykkesten er afledt af det antikt græske κύανος (Kyanos), hvilket kan oversættes til “mørke blå” eller ”mørkeblå emalje”.

Mange tillægger sten og farver betydning. Kyanit siges at være en mild sten, der giver ro og mildhed samt fjerner vrede og frustrationer.

Et eksempel på hvordan vores smykkedesignere bruger den blå kyanit smykkesten i vores smykker, kan findes i den flotte halskæde med romersk glas, kyanit og druzy, som du kan se her.

bla kyanit

FARVEN BLÅ

Den blå farve er karakteristisk for alle vores smykker. Blå repræsenterer både himlen og havet, og er forbundet med åbne rum, frihed, intuition, fantasi og inspiration. Generelt siger man, at den blå farve giver en følelse af fred, ro, harmoni og selvtillid. Af positive energier giver den bl.a. spiritualitet, kærlighed og forståelse. Blå smykkesten menes at hjælpe med at skabe ro og afslapning samt åbne for følsomhed og inspirere strømmen af kommunikation fra hjertet.

I det gamle Rom bar offentlige ansatte blåt tøj. Den dag i dag ser vi, at uniformer ofte er blå, som kan være et udtryk for, at blå også repræsenterer betydninger af tillid, loyalitet, oprigtighed, visdom, stabilitet og intelligens. Mange brude følger traditionen med at bære noget blåt på bryllupsdagen, fordi den blå farve også står for kærlighed.

Tilbage til toppen