PERIDOTER

PERIDOTER

PERIOTERS OPRINDELSE

I antikke papyrus beskrives det, hvordan de gamle ægyptere udvandt Peridoter så tidligt som 1500 f.Kr.. Den vigtigste kilde til Peridoter i den antikke verden var Topazo Island - kendt i dag som St. Johns Island - i det Røde Hav. Peridoter er af den grund også Ægyptens nationalsten og de gamle ægyptere omtalte materialet som “Solens Perle”. 

I middelalderen bragte europæerne via korstogene Peridot til Europa. Med dette nye smukke materiale, kunne de bl.a. dekorere kirker og udsmykke præstekåber. 

PERIDOTERS FARVE

I modsætning til andre sten og mineraler, findes Peridoter kun i farven grøn. Dog kan intensiteten og tonen af farven varierer meget. En grøn smykkesten som denne kan således fremstå lys og mild, men også kraftig og mørk. Det gør den til en meget smuk og unik smykkesten, som er meget alsidig i sit udseende på trods af farvebegrænsningen.

gronne peridoter

 

Mange tillægger sten og farver særlige betydninger. Den grønne farve siges, at give stærke følelser af venlighed, generøsitet, loyalitet og intelligens. Den kan heale og tilføre positive energier som sundhed, held og lykke, velstand, vitalitet, fornyelse, energi, gavmildhed, friskhed og frugtbarhed. 

Udover den grønne smykkestens spændende historie og udseende, er Peridoter fødselsstenen for august måned og det er også den sten som gives, for at fejre det 16. år af ægteskabet! Står du selv i en sådan fødselsdags-eller ægteskabs situation? Uanset kan du se, hvordan den grønne smykkesten f.eks. pryder vores populære øreringe- og halskæde smykkesæt med romersk glas og Peridot her.

Gronne peridoter oreringe

Tilbage til toppen