OPAL STEN

OPAL STEN

NAVN OG GEOGRAFI

Opaler findes i hulrummet i vulkanske sten og har fået sit navn fra det latinske opalus. Opalus siges at stamme fra úpala i Sanskrit, som kan oversættes til en dyrebar sten eller en juvel. Langt de fleste opaler findes i Australien, men de kan også findes i en håndfuld lande på flere kontinenter. Opaler kan findes frit på overfladen af jorden, men oftere er det tilfældet, at de findes ved, at grave dybe huller i bjerge. Opal har været anset som værende en af de mere værdifulde ædelstene, hvorfor den også har været brugt og beundret i kongeligt øjemed gennem tiden.

FARVER OG BETYDNING

Noget af det særlige ved Opaler er de unikke farvekombinationer og farvespil, der især kommer til udtryk, når Opal stenen fanger lysets skær. Farven i stenen ligger dybt inde og farveskift kan forekomme i et bredt spektrum der f.eks. bevæger sig fra rødt helt over til blåt, men kan også holde sig til f.eks. kun blå nuancer. 

Dermed kan man få opaler med et farvespil i alle regnbuens farver, hvilket gør det til en utrolig smuk og unik smykkesten.

Mange tillægger sten og farver en særlig betydning. Det siges, at Opaler kan åbne for indsigt og accept og dermed kan give en forståelse af en selv og hjælpe til, at finde ro i sjælen. Symbolsk repræsenterer den bl.a. livsglæde, og den har da også gennem historien været brugt som hjælp mod depressioner eller tilmed til, at finde den eneste ene! Er du som os, også blevet helt forelskede i opal stenen, kan du finde den i blandt flere af vores smykker, f.eks. vores fine sølvring med opal sten her.

 

.
Tilbage til toppen