DRUZY STEN

DRUZY STEN

HVOR KOMMER DRUZY FRA

I geologien refererer ”Druse” (også kendt som Drusy eller Druzy) til en formation af fine, bittesmå krystaller, der dannes indeni- eller på overfladen af en sten/mineral. Disse sten kan variere, men typisk bliver Druzy fundet i Kvarts. Druzy er dermed naturligt dannede krystaller med et udseende, der kan minde om sukker. På grund af det mousserende og ”glitrende” udseende, bruges Druzy ofte i smykkefremstilling.

Det er muligt, at finde Druzy alle steder i verdenen, hvor det er muligt for vand at samle-og fordampe sig på sten. Det er oftest langs floder og kyster. Druzy er særligt populært, da de små krystaller kan have et utal af farver som hvid, sort, gul, brun, rød, blå og orange. I vores unikke smykker har vi valgt, at benytte os af blå og særligt hvid og sort druzy, som giver et flot, stilrent design.

HVID DRUZY PÅ KVARTS

hvid druzy pa kvarts

 

Både den glitrende effekt fra de små krystaller og farven på stenen-eller mineralet, hvorpå Druzy bliver fundet, er store faktorer, når vores smykkedesignere vælger Druzy til deres kreationer. De små krystaller har et helt særligt look og glitrer, når de fanger solens og lysets stråler. Druzy er fremragende til vedhæng, hvad enten det er øreringe eller halskæder. 

 

 

Tilbage til toppen