RØG KVARTS

RØG KVARTS

Røg kvarts er ligesom Citrine, Ametyst mm. en farvevariant inden for Kvarts mineralet. Røg kvarts kan findes flere steder i verden, men har særligt været bemærket i Skotland. Keltiske præster anså Røg kvarts som den ultimative hellige sten, som blev brugt i ceremonier. Der har ligeledes været benyttet Røg kvarts i de finere skotske kilte og det er i dag Skotlands nationalsten.

FARVE

Røg kvarts' farve afhænger af den naturlige stråling fra de omkringliggende sten og klipper. Strålingen aktiverer farvecentre rundt om urenheder i aluminum inden i stenen og farven kommer til udtryk enten tydeligt eller sart på baggrund af denne stråling.

Farven kan variere meget, men har selvfølgelig fået sit navn efter et "røget look". Den vil næsten altid have en grad af gennemsigtighed, men om den er helt bleg eller har en dyb gyldenbrun farve kan variere meget.  

rog kvarts

BETYDNING

Mange tillægger sten og farver en særlig betydning. Røg kvarts er, på trods af sin mørke farve, en opløftende krystal. Det menes at være en god renselses-sten, som kan hjælpe med at rense ud i energien og sortere tanker som misundelse, depression og modløshed fra. Altså hjælper den til, at slippe alt det, som ikke har en positiv indflydelse på tilværelsen.

Har du lyst til at bære denne skønne renselses sten? Vores smykkedesignere har sat et par Røg kvarts smykkesten i bunden på et par flotte øreringe, som du kan se her.  

Tilbage til toppen